Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Češi jsou národem houbařů. Houby vařené jako ovar vás dostanou!

Češi jsou národem houbařů. Houby vařené jako ovar vás dostanou!

20.8.2020 - AndreaP.

Za dob našich babiček se houbám říkalo maso chudých. Důvod je asi více než zřejmý, hub bylo v lesích dostatek, což se o mase říci zrovna nedalo. Doba, kdy maso bývá jen v neděli či dokonce jen o svátcích, už sice dávno pominula, nicméně obliba čechů k houbám jako takovým zůstala. A protože sezóna hub už probíhá, přinášíme dnes velmi netradiční recept, ve kterém si připomeneme pravdu našich babiček, kterou zmiňujeme hned na začátku.

Potřebujeme:

  • 60 dkg malých hříbků nebo žampionů
  • 1 a půl vývaru (možno udělat z bujónu)
  • nastrouhaný křen
  • máslo
  • hořčice
  • pečivo

 

Hříbečky očistíme, ty větší překrojíme, omyjeme a vložíme do vařícího vývaru. Vaříme přesně 25 minut.

Uvařené vyjmeme na talíř a přelijeme horkým máslem. Servírujeme se strouhaným křenem a s hořčicí. Jako přílohu podáváme tmavé pečivo nebo topinky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip