Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové maso a lilek. Ideální kombinace, která vykouzlí skvělý a nenáročný oběd!

Vepřové maso a lilek. Ideální kombinace, která vykouzlí skvělý a nenáročný oběd!

12.8.2020 - AndreaP.

Občas si klademe otázku, co zase dobrého uvařit k obědu. Aby to bylo chutné, ale hlavně rychlé. Přece jen je léto, čas chceme trávit jinak než v rozpálené kuchyni. Právě pro tyto okamžiky je tento recept. Příprava je rychlá, postačí nám pánev a ještě si vykouzlíme takovou domácí "exotiku".

Potřebujeme:

  • 600 g vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 1 pórek
  • 2 lilky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 lžíce škrobu

Zálivka:

  • 2 lžíce dezertního vína
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • sůl
  • dle chuti Glutasol nebo Vegetu
  • 1 šálek hovězího vývaru
  • 1 lžička máčeného škrobu

 

Vepřové maso nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme vejce a škrob, promícháme a necháme asi 20 minut odležet.

Zatím oloupeme lilek, nakrájíme jej na kostičky, prosolíme a necháme "vyplakat".

Takto připravený lilek osušíme, zvolna osmažíme na části oleje a dáme stranou na teplo.

Na pánvi opečeme připravené maso, přidáme na kostičky nakrájený pórek, třeny česnek a osmažený lilek. Chviličku podusíme, zalijeme zálivkou (kterou lehce připravíme smícháním všem přísad), promícháme.

Podáváme na teplém talíři. Příloha - rýže, hranolky, brambory.

(foto: goodfood.com.au)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz