Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Recept téměř bez práce? Vepřové maso na způsob živáňské pečeně

Recept téměř bez práce? Vepřové maso na způsob živáňské pečeně

12.8.2020 - AndreaP.

Jaký recept vám dnes představíme? Velice jednoduchý, o který se vlastně nemusíte vůbec nijak starat. V podstatě jde o kousky různých druhů masa, které naložíme do vína, kde získají charakteristickou chuť. Pak už jen balíme tyto kousky do alobalu společně s cibulí, bramborami a špekem a nakonec upečeme v popelu ohniště (pochopitelně můžeme upéct také v troubě na grilu).

Potřebujeme:

  • vepřové maso nakrájené na plátky (obvykle kýta, kotleta nebo pěkné plecko)
  • cibule a brambory nakrájené na kolečka
  • anglická slanina nebo špek na tenké plátky
  • trochu vína
  • sůl
  • pepř

 

Plátky masa naklepeme, opepříme a přes noc namočíme do vína červeného nebo bílého.

Na čtverce alobalu (ustřihneme tak, abychom měli dost i pro zabalení) ukládáme střídavě vrstvy jednotlivých surovin, nezapomeneme solit a pepřit. Ukládat můžeme  "nastojato", ale komu se nechce skládat, může rozkládat jednotlivé vrstvy i "naležato", varianta je to zřejmě rychlejší. Když vyskládáme všechny suroviny, polijeme zbytkem vína, pořádně zabalíme a dáme péct zavřené.

Servírujeme přímo z alobalu položeného na talíř.

(foto: Pinterest)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip