Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Hustá polévka jako hlavní chod? Jednoduchý chalupářský boršč

Hustá polévka jako hlavní chod? Jednoduchý chalupářský boršč

7.8.2020 - AndreaP.

Boršč je polévka původem ukrajinská, která však zdomácněla ve všech státech bývalého Sovětského svazu a posléze pronikla do celého světa. Typickou složkou boršče je červená řepa. Je to polévka velmi hustá a snadno tak může nahradit i hlavní chod. A protože je doba dovolených, tak si dnes ukážeme lehce zjednodušenou, tzv. chalupářskou verzi, kterou můžeme využít právě při dovolenkovém pobytu na chatě či chalupě.

Potřebujeme :

  • 200 g paprikové klobásy
  • 100 g uzené slaniny
  • 200 g brambor
  • 100 g cibule
  • 100 g rajčat
  • 100 g červené řepy
  • 100 g kysaného zelí
  • 100 g kořenové zeleniny
  • 150 g bílého jogurtu
  • bobkový list
  • nové koření
  • sůl

 

Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme společně s cibulí. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, veškerou zeleninu, několik bobkových listů a nové koření. Zalijeme 2 litry vody, osolíme a uvaříme doměkka.

Ochutíme, mírně osladíme a na talíři zahustíme lžící jogurtu.

Podáváme s tmavým pečivem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip