Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Mangový sorbet - mrazivá chuť léta

Mangový sorbet - mrazivá chuť léta

6.8.2020 - AndreaP.

Sorbet je osvěžující a mrazivě letní dezert v podobě ovocné dřeně. Nepřidává se do něj žádná smetana ani tuk, v tomto se tedy zásadně liší od zmrzliny. Jeho chuť je díky tomu výrazně ovocnější.

Potřebujeme:

  • 2 zralá manga
  • šťáva z 1 citronu
  • 1/4 l bílého vína
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1/4 lžičky skořice

 

Mango tence oloupejte, dužninu oddělte od pevně usazené pecky. Spolu se 2 lžícemi citronové šťávy ji rozmixujte a smíchejte s bílým vínem.

Moučkový cukr prosejte, 100 g přidejte do pyré.

Z bílku a lžičky citronové šťávy ušlehejte sníh, pozvolna do něj přidejte 50 g cukru a skořici. Vyšlehejte do tuha.

Do sněhu vmíchejte pyré a směs v kovové míse postavte do mrazícího boxu. Po 30 minutách metličkou poprvé promíchejte. Hmotu opakovaně promíchávejte jakmile na povrchu a při stěnách kotlíku ztuhne. Čím častěji budete míchat, tím déle to trvá, ale sorbet je pak pružnější.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip