Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Úroda rybízu nemizí a marmelád už máte dost? Oběd v podobě krůtího stehna s rybízem bude vítaná změna!

Úroda rybízu nemizí a marmelád už máte dost? Oběd v podobě krůtího stehna s rybízem bude vítaná změna!

21.7.2020 - AndreaP.

Tuto letní sezónu se v receptech hojně zaměřujeme na suroviny, které nám nabízí naše zahrádky, a jednou z nich je rybíz. Receptů z něj jsme si vyzkoušeli už několik a i dnes bude rybíz důležitou součástí receptu. Tentokrát ale bude rovnou pomyslnou třešničkou  hlavního chodu.

Potřebujeme:

  • 1 krůtí stehno
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 4 cibule
  • 2 karotky
  • 200 ml červeného vína
  • 1/2 lžičky pomerančové kůry
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 1 šálek červeného rybízu
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • sůl
  • mletý pepř

Krůtí stehno protkneme nudličkami česneku, osolíme a opepříme.

Na pekáči rozehřejeme olej s máslem a stehno na něm opečeme ze všech stran. Vyjmeme a na oleji opečeme dočervena čtvrtky cibule a karotku nakrájenou na hrubší kousky. Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, vrátíme stehno na pekáč, položíme na něj rozmarýn a pomalu pečeme pod pokličkou.

Maso občas podléváme vypečenou šťávou, případně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme pomerančovou kůru a rybíz a ještě chvíli dusíme.

Jednotlivé porce přelijeme šťávou, ozdobíme rozmarýnem a podáváme s vařenými nebo pečenými brambory.

Naše rybízové tipy:


(ilustrační foto: wagrown.com)





Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip