Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Pstruh na grilu. Báječná a jednoduchá možnost honosného stolování!

Pstruh na grilu. Báječná a jednoduchá možnost honosného stolování!

20.7.2020 - AndreaP.

K letnímu grilování bezesporu také patří lahodný pstruh na grilu. A zrovna takový si dnes spolu upečeme. Stačit nám bude kousek citrónu, bylinky a pochopitelně již zmíněný pstruh.

Potřebujeme:

  • 4 vykuchaní pstruzi
  • 80 ml oleje
  • citronová šťáva
  • koření na ryby (směs kmínu, koriandru, papriky, česneku, zázvoru, kurkumy, černého pepře, tymiánu, bazalky, soli atd. - použít můžete koupenou hotovou směs nebo jen některé ze jmenovaných koření)
  • popřípadě půlky citronu

 

Ryby omyjte, osušte a potřete citronovou šťávou. Nechte odležet v chladu alespoň půl hodiny. Potom je osušte ubrouskem.

Koření promíchejte s olejem a ryby jím potřete i zevnitř. Vložte do grilovacích kleští na ryby nebo na alobalový plech a grilujte z každé strany asi 6 minut (na alobalu trvá ogrilování o něco déle). Půlku citronu taktéž jemně ogrilujte z nakrojené strany. Během grilování potírejte ryby ochuceným olejem.

Podávejte se zeleninovým salátem, půlkou citronu a s vařenými bramborami nebo s bílým chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip