Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Tip na rychlou večeři téměř bez práce: Pikantní uzenářův salát

Tip na rychlou večeři téměř bez práce: Pikantní uzenářův salát

15.7.2020 - AndreaP.

Během léta jsou velmi oblíbené různé zeleninové saláty. Jsou rychlé, často osvěžující, bezesporu zdravé a není nám po nich nijak těžko. Pokud jste právě třeba na chatě či chalupě, kde trávíte svou dovolenou, nechce se vám pobývat většinu času v kuchyni, ale přesto potřebujete nějak vyřešit večeři pro početnou rodinu, je tento recept přesně pro vás!

Potřebujeme:

  • 1 menší hlávka bílého zelí
  • 2 cibule
  • 350 g oblíbeného salámu/nářezu
  • 50 g slaniny
  • 200 ml octa
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce oleje
  • kmín
  • zelená petrželka na zdobení

 

Zelí očistíme a pokrájíme na nudličky (bez košťálu). Cibuli oloupeme a rozkrájíme na kroužky. V kastrolku svaříme ocet. Osladíme jej a vložíme cibuli se zelím, které krátce spaříme. Podle chuti osolíme, opepříme.

Nářez nakrájíme na nudličky, slaninu pokrájíme na kostičky, které vypečeme na pánvi dokřupava. Přidáme nářez a krátce podusíme.

Potom vše zamícháme do zelí. Salát necháme alespoň 30 minut odležet v chladničce.

Nakonec jej ještě osolíme a okořeníme pepřem a kmínem a před podáváním posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s pečivem.

(ilustrační foto)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip