Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pohodové letní ráno? Připravte si špenátové suflé

Pohodové letní ráno? Připravte si špenátové suflé

10.7.2020 - AndreaP.

Hlavní ingrediencí a současně základem celého úspěchu tohoto receptu jsou dobře našlehané bílky. Pro jejich správné vyšlehání je nutné, aby vejce měly pokojovou teplotu. Pak už nám nic nebrání v tom, abychom si připravili během chvíle lahodnou letní snídani či svačinku.

Potřebujeme:

  • 500 g špenátu
  • 40 g másla
  • 40 g mouky
  • 175 ml mléka
  • 3 žloutky
  • 3 bílky
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškát
  • máslo na vymazání

 

Špenát opláchneme, spaříme, necháme okapat a rozšleháme na kaši. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

Rozpustíme máslo, zpěníme v něm mouku, přidáme mléko a necháme 5 minut povařit. Do této hmoty vmícháme žloutky a již nevaříme! Přidáme špenát a dochutíme.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do špenátového pyré.

Vymažeme formu na suflé, naplníme ji připravenou hmotou a pečeme v předehřáté troubě při 150 stupních Celsia asi 40 minut.

Ihned podáváme.

(foto: taste.com.au)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip