Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Vláčný jogurtový koláč s ovocem a drobenkou. Rychlá příprava a skvělá chuť!

Vláčný jogurtový koláč s ovocem a drobenkou. Rychlá příprava a skvělá chuť!

11.6.2020 - AndreaP.

Před námi je léto a k létu patří ovoce všeho druhu. Je to tedy doba vhodná k pečení ovocných koláčů. Stejný základní recept totiž díky změně ovoce chutná pokaždé jinak a zcela jistě si každý brzy vybere ten, který mu vyhovuje nejvíce. Je libo švestkový, jahodový, meruňkový, borůvkový, malinový rebarborový, jablkový či hruškový....?

Potřebujeme:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 kelímek bílého jogurtu (150 g)
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1/2 prášku do pečiva (2 lžičky)
  • 2 vejce
  • ovoce podle chuti - borůvky, meruňky, švestky, rebarbora, jahody...
  • máslo na vymazání formy
  • hrubá mouka na vysypání formy

Drobenka:

  • 5 zarovnaných lžic hrubé mouky
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce másla

 

Všechny suroviny by měly být pokojové teploty, připravte si je proto aspoň 30 minut předem na pracovní desku. Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia.

Vejce metličkou prošlehejte s cukrem a přidejte jogurt. Promíchejte. Mouky prosijte přes síto do mísy, promíchejte s práškem do pečiva a vmíchejte do tekuté směsi. Těsto promíchejte a nalijte do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.

Ovoce operte, v případě potřeby rozkrájejte a poklaďte jím povrch koláče.

Rukama smíchejte suroviny na žmolenku a vypracujte sypkou směs. Tou posypte povrch koláče a dejte do trouby péct na 40 až 50 minut.  Jestli je koláč hotový poznáte jednoduchou zkouškou dřevěnou špejlí - když ji zapíchnete do koláče a vytáhnete, nesmí na ní ulpívat vlhké těsto.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip