Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Z receptů našich babiček : Minutkový masový trhanec

Z receptů našich babiček : Minutkový masový trhanec

7.6.2020 - AndreaP.

Máme tady neděli, což je čas odpočinku po dlouhém týdnu a tak toho využijeme a opět se trošku ponoříme do historie receptů, kdy zabrousíme k dobrotám našich (pra)babiček. Staré kuchařské knihy nám totiž přinášejí mnoho inspirace a nekonečné množství skvělých rad, jak uvařit rychle a z mála. Inspirací nám dnes bude slavná a pro mnohé dosud nepřekonatelná Kuchařka naší vesnice, ze které vybírám recept na masový trhanec. Jedná se o minutku a rozpis je pro 1 osobu.

Potřebujeme :

  • 100-150 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 20 g tuku
  • 2 lžíce sodovky nebo vody
  • 4 rovné lžíce mouky
  • malá cibule
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

 

Z vejce, vody a mouky umícháme těstíčko jako na kapání.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a za stálého obrácení na ní opečeme mleté maso. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.

Pak je zalijeme těstíčkem, a když začíná tuhnout, lopatkou je roztrháme, obrátíme a dopečeme.

Trhanec můžeme ještě posypat sýrem a podávat k němu kečup, vařené brambory a zeleninový salát.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip