Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Z jogurtu, banánu či burákového másla můžete udělat úžasnou a lehkou laskominu. Stačí jedna finta

Z jogurtu, banánu či burákového másla můžete udělat úžasnou a lehkou laskominu. Stačí jedna finta

23.5.2020 - redakce Babinet.cz

Vyrobit z kvalitních ingrediencí lahodnou a lehkou svačinku je snadné. Jednoduše vložíte vybrané jídlo do mrazáku a za 30 minut až hodinu se z banánu, jogurtu či burákového másla stane třeskutě dobrá laskomina. Ať už vás jenom honí mlsná, nebo si toužíte zpestřit jídelníček, následující recepty si užijete s dobrým pocitem, že mlsáte zdravě.

Burákové máslo

Rozetřete tuto specialitu na pečící či voskový papír a vložte do mrazicího boxu. Dosáhnete sametově křupavé pochoutky. Nandejte lžičku burákového másla na skrojky banánu nebo tmavé čokolády a zamrazte pro ještě sofistikovanější občerstvení.

Jogurt

Slyšeli jste už o pochoutce Frozen Yogurt? Tahle pochutina se stává stále oblíbenější i v našich končinách. Vyrobit si svůj vlastní navíc není vůbec nic těžkého a skoro nic to nestojí. Nalijte jogurt do formiček na domácí nanuky. Můžete ho smíchat s křupinkami, müsli, semínky nebo se lžící medu. A nebo použijte rovnou jogurt ochucený, s ovocem či ořechy. Chcete-li si ulehčit práci, zapíchněte držátka rovnou do kelímků s jogurty.

Banán

Z tohoto obyčejného až moučného ovoce stvoří mráz něco, co chutná jako ta nejlepší smetanová banánová zmrzlina. Tu připravíte nejlépe tak, že banán před uložením do mrazáku nakrájíte na plátky a zmrzlá kolečka pak nasypete do mixéru. Pokud sníte mražený krém okamžitě, bude opravdu hladký a vláčný. Když ho po vyjmutí z robota ještě na chvíli zavřete do mrazničky, ztuhne a bude se lépe nabírat.

Hroznové víno

Vložte do mrazáku směle celý velký hrozen. Nebudete litovat. Zmražení zintenzivní sladkost a uvnitř každé kuličky uzraje hroznový sorbet.

Maliny

Je vážně vedro, vy se toužíte osvěžit a zároveň milujete malinový koláč. Dejte si pouhou mraženou malinu. Chutná totiž jako mrazivý polibek takového domácího pečení. Zchlaďte se hned celou miskou ojíněných lesních plodů! Smícháte-li je s výše zmíněným hroznovým vínem (oproti němuž mají maliny hutnější texturu), ochutnáte rozdílné konzistence v každém soustu.

Ledový salát

Zní to zvláštně, ale i salát ožije pod vrstvou ledu. Překvapivou příchuť dodáte křehkým listům špetkou jogurtového dresingu. Vyrobte si dresing vlastní, třeba s česnekem či kari nebo tzatziki.

Granátové jablko

Zrníčka granátových jablek jsou šťavnatá a výrazně dobrá. Malé „korálky“ doslova explodují chutí ve vašich ústech, když jsou zmrzlé. Vybírání jadérek z granátové slupky je nelehké, nemusíte ovšem sníst všechno najednou. Uložte si je do krabičky a sáhněte po nich kdykoliv budete mít náladu.

Vodní meloun

Oblíbená letní pochoutka mnoha milovníků červeného melounu. Vědí proč. Mrazák promění tuto obří dužinu v krystalicky delikátní sorbet. Nakrájejte ovoce předem a zmrazte si kostičky nebo plátky. Znalci pak vloží dílky do mixéru a vyrobí si melounovou tříšť.

 

Zdroj text a foto: Babinet.cz

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další z magazínu

Náš tip