Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Čokoládové pokušení pro maminky

Čokoládové pokušení pro maminky

6.5.2020 - redakce Babinet.cz

Druhá květnová neděle tradičně patří všem maminkám. Připravte jim ke Dni matek sladké překvapení a vychutnejte si nejen společné chvíle ale i čokoládový dortík, kterým dáte jasně najevo, co pro vás maminka znamená.

Upečte malé čokoládové překvapení pro vaši maminku i celou rodinu. Recept není nijak složitý a s formou ve tvaru srdíčka bude dezert kombinující kakao, kávu a bonbony Haribo dokonalý. Skvěle se k němu hodí i čerstvé jahody.

Čokoládové pokušení pro maminky

Ingredience:

100 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa (ideálně okolo 60 %)
100 g másla
3 vejce
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce kvalitního kakaového prášku
2 lžičky čerstvě mleté kávy
Haribo Love Hearts
máslo na vymazání formiček
kakaový prášek nebo najemno mleté oříšky na vysypání formiček
cukr moučka nebo kakao na posypání

Postup:

Nejprve si připravte zapékací mističky. Můžete použít porcelánové, silikonové nebo kovové. Důkladně je vymažte máslem a vysypejte kakaovým práškem nebo mletými ořechy. Pokud použijete nádoby o objemu 150 ml, budete jich potřebovat 6 kusů.

Čokoládu nalámejte do kovové nebo porcelánové misky, přidejte na kostičky nakrájené máslo a dejte rozpouštět do vodní lázně. Když se rozpustí, nechte chvilku vychladnout.

Vejce našlehejte s cukrem do husté pěny. Ideální bude, když použijete robota se šlehací metlou. Lehce vychladlou čokoládu s máslem vlijte do vaječné směsi a důkladně promíchejte.

Vsypte mouku, mletou kávu a kakaový prášek. Opět promíchejte. Pracujte opatrně, aby těsto zůstalo pěkně našlehané.

Těsto nalijte do připravených zapékacích mističek. Do každého těsta dejte doprostřed jedno srdíčko z balení Haribo Love Hearts a dejte na hodinu do lednice.

Troubu předehřejte na 200 °C.

Zapékací mističky dejte do trouby a pečte 6 minut. Poté vyndejte z trouby ven a nechte pár minut odpočinout. Opatrně vyklopte na talíř a ozdobte Haribo srdíčky, ovocem, klidně i šlehačkou nebo zmrzlinou a lehce posypte moučkovým cukrem.

Ihned podávejte. Vnitřek dezertu by měl zůstat alespoň lehce tekutý.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip