Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Oblíbená klasika české kuchyně: Bramborové knedlíky plněné uzeným

Oblíbená klasika české kuchyně: Bramborové knedlíky plněné uzeným

3.5.2020 - AndreaP.

Knedlíky jsou chloubou české kuchyně, a ty bramborové o to více. Klasiku v podobě těch plněných uzeným masem zná asi každý z nás. A mnozí z nás mají prvotně tento recept spojen s kuchyní babiček či maminek. A protože už za týden oslaví svůj svátek, můžeme jim jako poděkování připravit právě tento recept.

Potřebujeme:

  • 400 g brambor
  • 20 g krupice
  • 130 g hrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce

Náplň:

  • 100 g vařeného uzeného masa
  • 30 g másla
  • strouhanka

Na posypání:

  • 1 malá cibule
  • 50 g másla nebo sádla

 

Den předem uvařené brambory nastrouháme na vál. Přidáme krupici a hrubou mouku, osolíme a těsto spojíme s vejcem.

Tužší těsto lehce rozválíme a nakrájíme na čtverce.

Na kostičky nakrájené maso osmahneme na másle a strouhance. Rozdělíme je na čtverečky těsta. Každý pak uzavřeme a zakulatíme.

Vkládáme je do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.

Odcezené knedlíky natrhneme nebo rozpůlíme, posypeme osmaženou pokrájenou cibulí a pokapeme horkým máslem. Podáváme s dušeným zelím nebo se zelným salátem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip