Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Retro v naší kuchyni? Budapešťská pomazánka je stále IN!

Retro v naší kuchyni? Budapešťská pomazánka je stále IN!

27.4.2020 - AndreaP.

Tato pomazánka byla stálicí, zářila mezi těmi nejoblíbenějšími a nalezli jste jí v každém lahůdkářství. I v dnešní době její obliba ale neklesá. Způsobuje to kombinace surovin, kdy spojením tvarohu, mleté papriky a nakrájené kapie získáme lahodnou chuť a navíc krásnou barvu. Příprava je velice jednoduchá, a dá se říct, že jí v pohodě zvládne i šikovnější dítě. Ano, řeč je o budapešťské pomazánce.

Potřebujeme:

  • 250 g tvarohu (kostka)
  • 2 lžíce změklého másla
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžičky mleté papriky (pro zvýraznění chuti může být i uzená)
  • 1 červená nakládaná kapie
  • 1 červená cibule
  • sůl (případně dle chuti bílý pepř či chilli)

 

Nejprve si nadrobno nakrájíme cibulku (pokud nemáme červenou, můžeme nahradit také klasickou bílou, či teď na jaře jarní). Stejně tak si nadrobno nasekáme červenou kapii.

Do mísy dáme tvaroh, přidáme máslo a smetanu a vše vidličkou řádně rozmělníme, aby jsme se zbavili případných hrudek.

Poté přidáme nakrájenou cibuli, kapii a také mletou papriku a sůl. Kdo má rád ostřejší, přidá také pepř, případně lze pro velkou pikantnost také chilli. Vše promícháme.

V lednici necháme odležet. Podáváme s čerstvým pečivem, možno mazat také na topinky.

(fotografie - itesco.cz)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip