Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Příloha k masu i jen tak do ruky: Listové taštičky s jarní zeleninou

Příloha k masu i jen tak do ruky: Listové taštičky s jarní zeleninou

19.4.2020 - AndreaP.

Během probouzejícího se jara všichni netrpělivě čekají také na to, až se zazelenají první bylinky a vyraší první kvítka, jako jsou například pampelišky či sedmikrásky. Všechno toto zelené kvítí totiž přináší do kuchyně porci tolik potřebného zdraví a vitamínů. A nebudou chybět ani v tomto univerzálním receptu. Proč univerzálním? Tyto taštičky totiž můžou sloužit nejen jako rychlá svačinka, kterou vezmeme z talíře jen tak rychle do ruky, ale můžou také být netradiční příloha k masitým pokrmům. Navíc můžeme krásně experimentovat v použité jarní zelenině, daný špenát či kopřivy rozhodně nejsou pevně stanovenou podmínkou. A rada na závěr, až naservírujete hotový pokrm na talíř, nezapomeňte ho alespoň lehce dozdobit právě čerstvě utrženou pampeliškou či sedmikráskou, případně jakoukoliv bylinkou, organismus vám bude vděčný.

Potřebujeme:

  • 400 g listového těsta
  • 500 g brambor
  • 100 g cibule
  • 100 g slaniny
  • 250 g jarní listové zeleniny (kopřiv, špenátu)
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • hladká mouka

 

Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Potom je nastrouháme na hrubém struhadle.

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dorůžova. Na cibuli dáme nastrouhané brambory, hrubě posekanou jarní zeleninu, osolíme, okořeníme pepřem a vše promícháme. Náplň necháme vychladnout.

Listové těsto vyválíme na plát, ze kterého krájíme čtverce o straně 15 cm. Do jejich středu dáme náplň a přeložíme na obdelníkové tašky. Okraje těsta stiskneme, povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí a kmínem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů Celsia dozlatova.

Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům.

(foto: jusrol.co.uk)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip