Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kouzlo slaných koláčů spočívá v nekonečné fantazii. Připravte si s námi quiche s bazalkovým tvarohem!

Kouzlo slaných koláčů spočívá v nekonečné fantazii. Připravte si s námi quiche s bazalkovým tvarohem!

16.4.2020 - AndreaP.

Největší kouzlo slaných koláčů, tzv. quiche je to, že se dají konzumovat jak za tepla, tak za studena, tudíž je lze servírovat jako jakékoliv jídlo, ať už v podobě lehkého oběda, odpolední svačinky či rychlé večeře. Vynikající také je při různých oslavách či rodinných setkáních. Navíc se  dají naplnit prakticky jakoukoliv myslitelnou (a leckdy až nemyslitelnou) náplní. Fantazie v tomto případě není na škodu, ba právě naopak. My si dnes ukážeme, jak si takový koláč, jehož původ pochází z Francie a traduje se už do 16.století, připravit s bazalkovým tvarohem.

Těsto:

  • 200 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 vejce
  • 150 g měkkého másla
  • bílý pepř

Náplň:

  • 200 g čerstvé bazalky
  • 100 g smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g tvarohu
  • 6 vajec
  • sůl
  • černý pepř

 

Na křehké těsto zpracujeme mouku, sůl, vejce a máslo. Vytvoříme bochánek, vložíme jej do rozevírací formy o průměru 26 cm. Prsty těsto rozhrneme po dně a vytvoříme asi 4 cm vysoký okraj. Na několika místech těsto propíchneme vidličkou a necháme 2 hodiny v chladu odpočinout.

Na náplň ve smetaně jemně rozmělníme nasekanou bazalku. Tvaroh utřeme s bazalkovou smetanou, prolisovaným česnekem a vejci. Osolíme a vydatně opepříme. Náplň hladce roztřeme na těsto.

Vložíme na střední lištu studené trouby a rozehřejeme na 200 stupňů Celsia. Koláč pečeme asi 40 minut, až povrch zezlátne.

Podáváme vlažný.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip