Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Domácí pizzu si zamilujete! S námi bude jako z italské restaurace

Domácí pizzu si zamilujete! S námi bude jako z italské restaurace

9.4.2020 - redakce Babinet.cz

Křupavá, výborná a stoprocentně domácí. Dneska si povíme něco o tom, jak si udělat tu nejlepší domácí pizzu. Určitě jste už několikrát slyšeli, že pizzu doma neupečete, protože trouby, které obvykle míváme, nevyhřejete na dostatečnou teplotu. V pizzařské peci totiž může být i 500 stupňů Celsia. Tak na to se teď vykašlete, je to naprostý nesmysl. Výtečnou pizzu zvládnete i v domácích podmínkách. A my vám poradíme jak na to, aby byla jako z pizzerie.

Ingredience na těsto

  • 1 droždí
  • 2 hrnky hladké mouky
  • ½ hrnku vody
  • Lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžíce oleje

Droždí si rozdrobíme do mísy, přidáme cukr, trošku mouky a vlažnou vodu. Necháme vzejít kvásek a přidáme zbytek ingrediencí. Prohněteme těsto, ze kterého vyženeme všechny vzduchové bubliny. Těsto je vláčné a dobře se s ním pracuje – nelepí se. Kdyby se vám lepilo, přidejte trochu mouky. Kdyby nešlo dobře spojit, přidejte trochu vody. Těsto nechte odpočítat a nachystejte si ingredience.

Určitě máte svoji oblíbenou pizzu a víte co na ní je, přesto možná vyzkoušejte tohle:

Kuřecí s kari

  • Smetana ke šlehání
  • 15 dkg kuřecích prsou
  • Kari koření
  • Olej
  • Špenát
  • Mozzarella
  • Slanina
  • cibule

Z těsta si vyválejte opravdu tenkou placičku, dejte ji na pečící papír, který dáte na plech. Nahoru potom nalijte cca lžíci smetany, kterou rozetřete po povrchu, pokladete kuřetem, které jste si naložili do kari a lžičky oleje. Poté přidáte na půl kolečka nakrájenou cibuli, slaninu, špenát a mozzarellu.

A teď pozor!

Už před válením těsta si rozpalujte troubu na nejvyšší výkon, jaký máte. Bývá to tak max 250 stupňů, někdo může mít až 330 stupňů, takové trouby jsou ale v menšině. Do opravdu rozpálené trouby dejte plech s pizzou a hlídejte čas. Určitě to celé nebude trvat déle jak deset minut.

Okraj musí být alespoň částečně hnědý, nebojte, není spálený. Deset minut zaručí, že bude pizza dobře upečená také zespoda. Trouba musí být rozpálená, aby nám těsto v troubě už dál nekynulo.

Dobrou chuť!

Napsala Zuzana Zlenková

Foto: arrchiv autorky

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip