Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jehněčí polévka s bylinkami přivítá jaro v plné síle!

Jehněčí polévka s bylinkami přivítá jaro v plné síle!

28.3.2020 - AndreaP.

Jak si připravit marinované jehněčí steaky na tymiánu, které budou ozdobou prostřeného velikonočního stolu, jsme si už prozradili. Co ale udělat s odřezky masa a kostmi, které nám při přípravě steaků zákonitě zbyly? Odpověď je jednoduchá! Využijeme je a připravíme z nich lahodnou polévku plnou jarní síly.

Potřebujeme:

  • 1 l vývaru z jehněčího masa, drobů a kostí
  • 80 g másla
  • 100 g hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • 150 g jarních bylinek: mladých kopřiv, libečku, petrželky, pampelišky, špenátu
  • 2 vaječné žloutky

Základem této polévky je jehněčí vývar, který si připravíme pomalým dlouhým varem jehněčího masa, přesněji odřezků a kostí z předcházejícího receptu.

Dále si pak rozpustíme 50 g másla, přidáme hladkou mouku a zhotovíme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažným vývarem a dobře rozšleháme. Zvolna vaříme asi 1/2 hodiny.

Polévku dochutíme mletým pepřem, muškátem a podle potřeby dosolíme.

Jarní bylinky opereme a posekáme nahrubo. Rozsekané bylinky dáme na zbývající rozpuštěné máslo a krátce podusíme.

Potom na ně přecedíme provařenou polévku, přivedeme do varu a přilijeme našlehané žloutky, které necháme v polévce srazit.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip