Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Netradiční a přesto hit! Slaný velikonoční beránek bude ozdobou stolu

Netradiční a přesto hit! Slaný velikonoční beránek bude ozdobou stolu

7.3.2020 - AndreaP.

Už pomalu vytahujete kuchařské knihy a hledáte recept na toho pravého třeného beránka? Tak na chvíli zabrzděte, pojdme to udělat teď jinak než loni a předloni....chce to občas zkusit i nějakou změnu. My letos připravíme beránka slaného, je to vlastně velikonoční nádivka a k ní použijeme formu na beránka. Vznikne tak nejen ozdoba stolu, ale rovněž příjemné překvapení pro koledníky a známé. Tak pojďme na něj.

Potřebujeme:

  • 6 vajec
  • 6 rohlíků
  • 600 g uzeného masa
  • mladé kopřivy
  • 50 g rostlinného tuku
  • mléko
  • sůl

 

Uzené maso uvaříme, scedíme a maso pokrájíme na drobné kostičky (vývar nevyléváme, později z něj můžeme připravit vynikající uzenou polévku). Nakrájené rohlíky zvlhčíme mlékem, přidáme žloutky, pokrájené uzené maso, nasekané kopřivy a tuhý sníh z bílků. Zpracované těsto vlijeme do vymaštěné formy na beránka a v předehřáté troubě upečeme.

Překvapení koledníků bude jistě veliké, když na ně ze stolu bude koukat slaný beránek :-)

Pokud ale přesto dáte přednost přece jen sladké tradici, můžete si vyzkoušet například beránka s příchutí banánů.

 

(ilustrační foto: nonnabox.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip