Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Netradiční vaječné ragú s kuřetem. Tato chuť vás dostane!

Netradiční vaječné ragú s kuřetem. Tato chuť vás dostane!

3.3.2020 - AndreaP.

Ragú se připravuje z rozmanitých druhů masa (kromě jiného i z drůbeže, zvěřiny i ryb) či zeleniny, pokrájených na kostky stejné velikosti. Tento základ se dusí ve vývaru z ryb, zeleniny nebo masa, někdy v zahuštěné omáčce, obvykle ochucené bylinkami a kořením. Poprvé se zmiňuje již v roce 1642. Název pochází ze staré francouzštiny, sloveso „ragoûter“ lze přeložit jako povzbudit či nadchnout chuť.

Potřebujeme:

  • 8 vajec
  • 1 květák
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek naťových cibulek
  • 500 g kuřecích řízků
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g másla
  • 40 g polohrubé mouky
  • 1 lžíce kari
  • 1 kelímek smetany ke šlehání

 

Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo. Květák pečlivě očistíme, rozebereme na růžičky a opereme. Dáme jej do přibližně 1/2 litru vroucí slané vody a vaříme zhruba 10 minut. Slijeme, květákový vývar si však uschováme. Uvařená vejce opláchneme studenou vodou a oloupeme.

Naťové cibulky očistíme, opereme a nakrájíme na kolečka. Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Pokrájíme je na proužky a na horkém oleji za stálého obracení asi 8 minut opékáme. Osolíme a opepříme.

Přidáme polovinu cibulek, krátce s masem opečeme a vyjmeme.

V kastrole zahřejeme tuk a osmahneme na něm mouku s kari. Za stálého míchání přilijeme květákový vývar i smetanu ke šlehání. Při nízké teplotě asi 10 minut povaříme, osolíme a opepříme.

Uvařená a oloupaná vejce rozkrájíme na čtvrtky. Spolu s masem je dáme do omáčky a ještě společně krátce prohřejeme. Hotové ragú posypeme zbytkem nakrájených naťových cibulek.

(ilustrační foto: nytimes.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip