Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Tradiční, a přesto netradičně, aneb guláš na pokračování

Tradiční, a přesto netradičně, aneb guláš na pokračování

24.2.2020 - AndreaP.

Guláš je jedno z nejoblíbenějších českých jídel vůbec. Receptů na něj jsou stovky, ve své podstatě ale všechny na stejném základě, jen detaily se pak různě liší. Jedno je ale společné, chuťově nejlepší je guláš uleželý, tudíž servírovaný na druhý den. A přesně z tohoto principu vychází tento recept.

Potřebujeme:

  • 3 morkové kosti
  • 5 velkých cibulí
  • asi 400 g vepřového ramínka
  • hovězí kližky a předního telecího
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 3 bobokové listy
  • 5 kuliček pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce strouhaného chleba

Z kostí vyjmeme morek a na mírném ohni ho rozpustíme. Opražíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, bobkový list, pepř, sladkou papriku, česnek a nové koření. Maso krátce opečeme na prudkém ohni, pak dusíme pod pokličkou asi hodinu. Tento polotovar necháme v chladnu uležet do druhého dne.

Druhý den poté dusíme další hodinu, až je maso úplně měkké a nakonec zahustíme 2 lžícemi nastrouhaného chleba.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip