Babinet.cz  /  Recepty  /  Rady a postřehy  /  Jak si namíchat vlastní gulášové koření? Zde je recept našich babiček!

Jak si namíchat vlastní gulášové koření? Zde je recept našich babiček!

19.2.2020 - AndreaP.

Bez koření se v kuchyni neobejdeme, to ví jistě každý. Používá se k vylepšení či zvýraznění chutě a vůně připravovaného pokrmu a v dnešní době je už na trhu celá řada známých i méně známých druhů koření či jejich směsí. Jak to ale bylo kdysi, v dobách našich (pra)babiček? Ty neměly takové možnosti, jaké jsou dnes a leckdy si musely samy poradit. A právě z této doby, přesněji z roku 1935, pochází tento recept.

Gulášové koření :

Používáme jako kořeněného přídavku k různým druhům gulášů :

  • 2 dkg utřeného česneku
  • 1/2 dkg majoránky
  • 1 dkg usekaného kmínu
  • malý kousek citrónové kůry (asi z 1/8 citrónu)
  • 2 dkg pepře

Všechny výše uvedené přísady promícháme a hermeticky uzavřeme.

A rada babiček nakonec :

Pod guláše používáme místo obyčejné bílé červenou španělskou cibuli.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip