Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jednoduchý a efektní : Čerstvý cibulový salát vynikající nejen k masu

Jednoduchý a efektní : Čerstvý cibulový salát vynikající nejen k masu

19.2.2020 - AndreaP.

Cibule je široce užívaná při vaření. Používá se oloupaná od vrchních uschlých vrstev, nejčastěji nakrájená, méně se využívá i cibulová nať. Syrová cibule má pálivou chuť a používá se například jako příloha k pečivu či uzeninám, často v kombinaci s hořčicí . Vařenou cibuli mohou obsahovat některé zeleninové polévky. Osmažená cibule se používá jako základ pro cibulovou jíšku, která se poté dává do gulášů a perkeltů, omáček, zeleninových polévek, některých luštěninových pokrmů, špenátu a zelí. Samotná smažená cibulka s tukem se používá například k maštění a ochucení vařené čočky a dalších pokrmů.

A dnes si z této všestranné a zdraví velmi prospěšné zeleniny připravíme salát ...

Potřebujeme :

  • 2 šálky na kroužky nakrájené cibule
  • sůl
  • ocet
  • olej

 

Na dno kastrolu vlijeme vodu, kterou přiměřeně okyselíme a osolíme, vznikne marináda, kterou dáme vařit. Po začátku varu vložíme cibuli, přiklopíme pokličkou a od doby, kdy poté začne vařit cibule, necháme probublávat 10 minut. Po této době cibuli odstavíme a necháme vychladnout.

Rozdělíme porce na hlubší talířky a pokapeme mírně olejem. Povrch můžeme ještě dozdobit cibulovou zelenou natí.

Výborné jako doplněk k masu.

 

(foto: vegrecipesofindia.com)

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip