Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Slavnostní, a přesto nenáročné: Trojbarevné hovězí rolády

Slavnostní, a přesto nenáročné: Trojbarevné hovězí rolády

18.2.2020 - AndreaP.

Chystáte sváteční oběd, chcete se blýsknout a tápete, co uvařit? Upečte hovězí roládu. Zejména začínající kuchařinky mají z této přípravy přirozený respekt, obavy však hoďte za hlavu, jedná se o recept, který je velmi jednoduchý na přípravu. Základ je ve kvalitním hovězím masu, které je dobře rozklepáno.

Potřebujeme:

  • 4 plátky zadního hovězího
  • 4 plátky uzeného masa
  • 4 sladkokyselé okurky nebo 4 lžíce sterilovaného zelí
  • 4 lžíce kečupu
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 hrnku vývaru
  • sůl
  • mletý pepř

Hovězí plátky řádně naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme kečupem, položíme na ně naklepané plátky uzeného maso, které potřeme hořčicí a přidáme okurku nebo zelí.

Plátky stočíme, zaprášíme moukou, svážeme nití a na osmažené cibulce opečeme ze všech stran.

Nakonec podlejeme vývarem a dusíme až jsou závitky měkké.

Podávat můžeme s rýží, s různě upravenými brambory, ale také s knedlíkem (zvláště, pokud rolády máme naplněny zelím). Pokud je to jen trošku možné, tak nikdy nezapomínejme na dostatek zeleniny jako ozdoby, která je nejen zdravá, ale krásně nám oživí talíř.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip