Babinet.cz  /  Recepty  /  Hubneme s Babinetem  /  Dietně a chutně: Krémové rizoto s houbami a špenátem

Dietně a chutně: Krémové rizoto s houbami a špenátem

7.2.2020 - redakce Babinet.cz

když chceme hubnout, je k tomu třeba nejen píle, ale také pravidelnost a dostatek času, aby naše snahy byly trvalejšího charakteru. Proto i o víkendu by jste měli odolat nástrahám pečeného bůčku a podobných dobrou a připravit si lehká a dietní jídla. Vyzkoušejte náš recept na krémové rizoto s houbami a špenátem. Uvidíte, že si pochutnáte.:-)

Počet porcí: 4 Čas na přípravu: 25 min. Přísady

  • 1 pórek nakrájený na kolečka
  • 1 lžíce oleje
  • 300 g rýže
  • 250 g žampionů
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100 g špenátových listů
  • 175 g Philadelphia smetanový sýr Light

1. Pórek osmahneme na rozpáleném oleji na pánvičce, přidáme rýži na rizoto a dusíme, dokud není lehce sklovitá. 2. Přidáme 100 ml zeleninového vývaru. Zbývající vývar přidáváme po troškách tak, aby rýže plynule nabrala tekutinu. Dále vaříme až dokud nebude rýže al dente (do poloměkka). 3. Přidáme žampióny a špenát a chvíli povaříme. 4. Nakonec přidáme při mírné teplotě Philadelphii, kterou necháme rozpustit a poté již vychutnáváme.

foto: taste.com.au

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip