Babinet.cz  /  Recepty  /  Dětská jídla  /  Zdravé lívance s jahodovým pyré podle Ajurvédy

Zdravé lívance s jahodovým pyré podle Ajurvédy

8.2.2020 - AndreaP.

V dobách dávno minulých, tisíce let nazpátek, mudrci z Indie postupně popsali celostní systém - Ajurvédu, která je i v současné době moderní medicíny nadále jedním z nejdokonalejších a nejsilnějších zdravotních systémů. Ajurvéda je více než jen pouhý systém léčby nemocí, je to věda o životě samotném. Tato věta ve své podstatě zahrnuje z velké míry také stravování, přípravu pokrmů a kombinaci surovin. A my si dnes podle těchto zákonitostí připravíme lahodnou snídani.

Potřebujeme:

  • 1,5 sklenice celozrnné mouky
  • 1,5 sklenice mléka (v případě alergie na mléko možno nahradit vodou)
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 polévkové lžíce jogurtu nebo kefíru
  • 1 čajová lžička prášku na pečení
  • špetka soli


Nejprve dobře promícháme mouku se solí a práškem na pečení, potom přidáme mokré přísady a vymísíme těsto. Těsto by nemělo být příliš husté, ale ani řídké. Ohřejeme na pánvi olej a smažíme malé kulaté lívance z obou stran. Lívance podáváme nejraději teplé okamžitě po upečení. Ocení je hlavně děti jako sváteční sladkou snídani nebo lehkou večeři. Nejlepší je podávat je s jahodovým pyté, připraveným z čerstvých nebo mražených jahod.

Jahodové pyré:
V mixéru rozmixujeme čerstvé nebo mrazené jahody na pyré, podle chuťové potřeby přidáme trochu cukru nebo medu.

(foto: ambitiouskitchen.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip