Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Jednoduché tvarohové halušky, aneb vaříme do stokoruny

Jednoduché tvarohové halušky, aneb vaříme do stokoruny

13.1.2020 - AndreaP.

Halušky jsou jedním z nejznámějších pokrmů Slovenska. Tvoří součást slovenské kultury. Jde o slovenské národní jídlo, které je velmi jednoduché na suroviny (základní surovinou jsou totiž jen mouka a vejce) i čas (velmi rychlé a nenáročné na přípravu). Ať příjdete do jakékoliv noblesní restaurace či úplně obyčejné hospůdky na konci vesnice, vždy na vás vykouknout v nějaké své podobě na jídelním lístku právě halušky. Dá se také říct, že pokud chcete pro rodinu uvařit do stovky, připravte jim halušky. A tak my si to dnes vezmeme k srdci, k základním surovinám přidáme tvaroh a jdeme na to.

Potřebujeme :

  • 500 g tvarohu
  • 200 g hladké mouky
  • lžíce másla
  • 1-2 vajíčka
  • sůl

Dále pak dle chuti:

  • osmaženou strouhanku, cukr na posypání halušek, trocha másla na přelití

 

Tvaroh prolisujeme do jemna, smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli. Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící vody. Po pár minutách - až nám halušky vyplavou, je vylovíme.

Podáváme na talíři, kde je ještě posypeme osmaženou strouhankou s cukrem a maličko přelijeme rozpuštěným máslem.

(fotografie - cookstr.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip