Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Silvestrovské pochutiny snadno a rychle

Silvestrovské pochutiny snadno a rychle

27.12.2019 - redakce Babinet.cz

Silvestr je v dohledu a vy pořád nevíte, co dát na stůl? Dneska si povíme pár jednoduchých typů na skvělé pomazánky a pokrmy, které se k silvestrovskému veselí rozhodně hodí. Přeci jen je potřeba něčím zaplnit žaludek, ať půlnoční přípitek nepijete nalačno.

Tvarůžková pomazánka

Ideální záležitost vhodná na chlebíčky i na jednohubky, to je tvarůžková pomazánka. Takže s chutí do toho a půl je hotovo.


2 balení tvarůžků
½ tvarohu
1 lžička majonézy
Sůl
Pepř

Všechny ingredience vložte do mixéru a zpracuje na pomazánku. Máte-li rádi, tak je fajn dovnitř přimíchat čerstvé bylinky. Mažte na chlebíčky nebo jednohubky. Je také možné doplnit tvrdým salámem, klobásou, nebo malou kyselou okurčičkou.

Nivová pomazánka

10 dkg nivy

½ tvarohu

1 lžička majonézy

Sůl

Pepř

Všechny ingredience vložíme do mísy a třeme do hladké hmoty. Jako ideální doplněk pak poslouží šunka a kousek křenu.

Sýrovo česneková

Tahle mňamka je ideální proti kocovině. Takže si ji dejte před podávání alkoholu a klidně i druhý den ke snídani.

5 stroužků česneku

10 dkg eidamu

½ tvarohu

1 lžička majonézy

Paprika (koření), ideálně uzená

Sůl

Všechny ingredience vhodíme do mixéru a zpracujeme v hladkou pomazánku. Paprikou nešetříme, dodá pomazánce naprosto famózní chuť. Kdo má rád, může přidal chilli, to bude naprosto bomba,

Na večeři guláš v chlebu

Upečte si malé rychlé chlebíky, to bude každý koukat!

4 hrnky chlebové mouky

2 kostky droždí

Hrnek mléka

3 lžíce oleje

Sůl

Kmín

Špetka cukru

Udělejte si kvásek z vlažného mléka, droždí, špetky cukru a mouky. Poté přidejte mouku, olej, sůl a kmín. Vše nechtě pořádně prokynout, rozdělte na počet porcí, které potřebujete (toto množství má vystačit na 4 chlebíky. Po vykynutí vytvarujte kulaté chleby a nechte ještě hodinku kynout. Pečte ve vyhřáté troubě na minimálně 200 stupňů po dobu pěti minut, poté stáhněte do 180 a dotáhněte (asi půl hodiny).

Gulášek

½ kila hovězího na guláš

½ kila cibule

Sádlo

Paprika (koření)

Chilli

Ovesné vločky

voda

Na sádlo dejte nadrobno nakrájenou cibuli, zpěňte, přidejte maso a nechte zatáhnout. Přidejte koření a sůl. Zarestujte a přidejte 2 lžíce ovesný vloček (na zahuštění) Zalijte litrem vody a vařte do změknutí masa. Podávejte v chlebu, který jste vydlabali. Vydlabané kousky lze přikusovat.

 

napsala Zuzana Zelenková

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip