Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Pokaždé jiné, ale vždy chuťově skvělé: Marokánky s čokoládovou polevou

Pokaždé jiné, ale vždy chuťově skvělé: Marokánky s čokoládovou polevou

4.12.2019 - AndreaP.

Marokánky - často je vídáme v cukrárnách a už zdálky nás vábí. Tenoučká, ale o to tvrdší placička, která u některých vyvolává obavy, zda jejich konzumaci přežije chrup. Jejich obrovská výhoda je to, že pokaždé můžou chutnat jinak, záleží totiž jen na nás samotných, co a v jakém poměru si do receptu přidáme  - ať už to jsou různé druhy namíchaných ořechů, někdo upřednostňuje více kandovaného ovoce, jiný pak zase třeba sušené ovoce a podobně. Existuje řada domácích receptů na marokánky, které krom výše uvedeného obsahují také například kondenzované mléko, mandle či kokos. Prostě nebojme se marokánek a pojďme doma tuto vynikající pochoutku pokořit. A věřte, že  každý, kdo tyto níže popsané marokánky vyzkoušel, tak potvrdil, že jsou opravdu vynikající. Zde je recept...

Potřebujeme

  • 1/2 litru mléka
  • 8 zarovnaných lžic hladké mouky (nepřesypávat – aby hmota nebyla zbytečně tuhá)
  • 10 zarovnaných lžic krupicového cukru
  • 400 – 500 g směsi rozinek, kandovaného ovoce, buráků a ořechů

 

  • čokoládová poleva na potření


Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v nepřilnavém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí.

Do husté hmoty zamícháme směs rozinek, kandovaného ovoce a ořechů.

Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plechu s pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky.  Pečeme při 200 C tak dlouho, až okraje mírně zhnědnou.

Vychladnuté potíráme na spodní straně čokoládou.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz