Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Pět tipů na skvělou a rychlou snídani

Pět tipů na skvělou a rychlou snídani

28.11.2019 - redakce Babinet.cz

Snídaně, jakou budete chtít každý den a ještě navíc ji velmi snadno připravíte? Zkuste to s námi a rozhodně nebudete litovat! Zkuste naše tipy.

Francouský toast

  • 10 plátků bílého toastového chleba
  • 300 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 50 g másla
  • moučkový cukr na obalení
  • hrst jahod/malin a mátu na ozdobení

Máslo smícháme s cukrem a kořením. Jeden plátek toastu vždy namažeme a druhý k němu přitlačíme. Kousek másla poté rozpálíme na pánvičce. Vejce našleháme, krátce vždy obalíme toast a následně jej pěkně opečeme na másle. Navrch můžeme ještě pocukrovat, dozdobíme jahodami a mátou.
.
Pečivo po italsku
.
  • 6 kaiserek nebo malých baget
  • 6 vajec
  • 2 velká rajčata
  • 4 sušená rajčata
  • 100 g parmezánu
  • Sůl
  • Pepř
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • čerstvá rajčata
Troubu předehřejta na 170 stupňů. Kaiserky rozkrojíme, vršky si dáme sušit na strouhanku, spodky vydlabeme, naspod dáme sýr, položíme plátek rajčete, rozklepneme vejce. Osolíme, opepříme, dáme kousky naložených rajčat a bazalku. Následně dáme zapéct na cca 10-15 minut.

Jablečné lívance
.
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 nastrouhaná jablka
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 1 lžíci cukru moučka
  • 50 g másla
Smícháme mouku, nastrouhaná jablka, sodu, prášek do pečiva, cukr a vejce. Vmícháme v těsto a opékáme na lívanečníku s malým přídavkem másla.
.
Anglie

  • 4 vejce
  • 8 vepřových klobásek nebo párků
  • 1 plechovku fazolí v rajčatové omáčce
  • Cherry rajčítka
  • 8 větších žampionů
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • Sůl
  • Pepř

Žampiony osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Za vajec s pomocí másla a pánve vyrobíme volská oka. Párky a anglickou slaninu opečeme, fazole ohřejeme. Servírujeme s opečeným toastovým chlebem, a pokrájenými cherry rajčátky. Ta je možné také lehce orestnout.

Domácí ovesná kaše

  • 100 gramů ovesných vloček
  • 3 lžíce medu
  • 100 ml mléka
  • Ořechy
  • Rozinky
  • Ovoce dle chuti

Ovesné vločky jsou lepší sekané. Dáme je vařit do mléka, po pár minutách z nich bude kaše. Tu osladíme medem, přidáme ořechy, rozinky a oblíbené ovoce. Zdravé snídaně je na světě.

 

 

Napsala Zuzana Zelenková

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip