Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Když špagety, tak Alfredo

Když špagety, tak Alfredo

11.11.2019 - redakce Babinet.cz

Jste - li milovníky těstovin, tak si určitě pochutnáte na geniálně jednoduché, ale lahodné omáčce ke špagetám, kterou pro vás připravil šéfkuchař Daniel Holan z restaurace Corso v Řevnicích u Prahy.

Na 3 porce budeme potřebovat:

•       Špagety – 400 g (čerstvých)

•       Máslo – 20 g

•       Olivový olej – polovinu lžíce

•       Šalotka – 1 celá, oloupána a nakrájená

•       Česnek – 1 česnek, oloupaný a nakrájený

•      Parmazán – nastrouhaný najemno 30–40 g

•       Smetana – ¾ hrnku

•       Růžový pepř – čtvrt čajové lžičky

•       Čerstvá petržel plocholistá

•       Sůl

Příprava

Ve 4 litrech osolené vroucí vody si uvaříme těstoviny al dente. Na velké pánvi orestujeme šalotku a česnek. Restujeme zhruba 30 vteřin tak, aby obě ingredience zesklovatěly. Přidáme smetanu, necháme svařit a osolíme. Z hrnce vyndáme špagety a přidáme je do pánve. V pánvi vše hezky promícháme. Ještě přidáme máslo, parmazán a pepř. Míchejme, dokud omáčka nebude hustá. Nakonec můžeme promíchat s plocholistou petrželí.

 


Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz