Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Králík na smetaně s žampióny

Králík na smetaně s žampióny

5.11.2019 - AndreaP.

Mnohokrát vlastnoručně vyzkoušeno a ověřeno, nedejte se odradit delším receptem, příprava je ve skutečnosti velmi jednoduchá! Přípravit králíka s námi zvládnete raz dva.

Potřebujeme :

  • naporcovaný králík
  • 50 g šunky
  • 100 g žampionů nakrájet (nebo konzervu)
  • 1 párek
  • 1 cibule
  • 2 lžíce tuku (olej nebo sádlo)
  • 1 lžíce másla
  • 1 dl smetany ke šlehání
  • kousek bujonové kostky
  • citronová šťáva
  • sůl
  • pepř
  • zelená petrželka
  • 1 lžíce hladké mouky

Porce králíka spařit vřelou vodou, až jsou bílé, nechat okapat.

Na tuku osmažit nakrájenou cibulku do zlatova. Přidat k ní králíka, osolit, opepřit, podlít trošku vodou, přidat kousek bujónu.

Přikrýt pokličkou a podusit do měkka.

 

Mezitím nakrájet šunku na nudličky, párek na kolečka a žampiony na plátky (nebo konzervu žampionů), vše podusit na másle, zaprášit moukou, osmahnout, zalít smetanou a dusit cca 2 minuty.

Směs přidat k měkkému králíkovi, dochutit citrónem přidat nakrájenou zelenou petrželku, provařit.  Je možné namísto králíka použít jakékoliv drůbeží maso. Nedejte se odradit délkou receptu, jde to rychle a je to i rychle hotové  tak rychle, jak rychle se podusí králík. Ten správný šmak celému receptu dodá citrón a zelená petrželka!

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip