Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové medailonky v bazalko-smetanové omáčce, jednoduchý recept a vynikající výsledek

Vepřové medailonky v bazalko-smetanové omáčce, jednoduchý recept a vynikající výsledek

28.10.2019 - AndreaP.

Fettuccine, na který narazíme v tomto receptu, je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle připravované z vajec a mouky (obvykle jednoho vejce na 100 g mouky), které jsou širší, ale jinak podobné typu těstovin tagliatelle.

A my si k těmto těstovinám dnes připravíme skvělé vepřové medailonky, a to vše bude korunováno jemnou bazalkovo smetanovou omáčkou. Pečené rajčátka pak už jsou tou pověstnou třešinkou na dortu vynikajícího receptu.

Potřebujeme:

  • 150 g vepřové panenky
  • 100 g fettucine čerstvé
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 2 dcl smetana na vaření
  • 5 ks cherry rajčátek
  • olivový olej, sůl, pepř


Panenku nakrájime na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupnů spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.

Na druhou pánev nalijeme smetanu a přivedeme k varu ,osolíme,opepříme a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou bazalku.Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidáme do pánve s omáčkou promícháme, servirujeme spolu s medailonky a pečenými rajčátky.


Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip