Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Netradiční jehněčí kulajda

Netradiční jehněčí kulajda

28.10.2019 - AndreaP.

Z připravovaného jehněčího masa vám obvykle zůstanou odřezky a kostičky. Ty mohou krásně posloužit jako základ jehněčího vývaru, který se při troše dobré vůle dokonce přiblíží tradiční kulajdě.

Jehněčí kulajda /4 střídmé porce/

  • odřezky a kosti z jehněčího masa (v množství asi 2 kůstky a pár kousků odřezků)
  • 1 brambora
  • 1 velká mrkev
  • 1 větší petržel
  • kousek celerové natě - nemusí být
  • 1,5 l vody
  • 1 dcl mléka
  • 2 lžičky sekané natě kopru
  • 4 lžičky jablečného octa
  • sůl
  • mletý černý pepř

Kosti, odřezky a očištěnou, na kousky nakrájenou zeleninu přiveďte v osolené vodě k varu a nechte probublávat až do chvíle, kdy se vypaří zhruba 1/4 objemu vody. Přilijte 1 dcl mléka, 4 lžičky jablečného octa a přidejte sekaný kopr. Promíchejte, osolte, opepřete a podávejte.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip