Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Babiččina tvarohová bublanina vydrží dlouho vláčná

Babiččina tvarohová bublanina vydrží dlouho vláčná

22.10.2019 - AndreaP.

Bublaninu má mnoho z nás spojenou s dětstvím. Pokaždé během sezóny ovoce (v té době to bylo tedy převážně v létě, v dnešní době je to už naopak celoročně) se během odpoledne rozvoněla domem lahodná vůně, neklamné znamení toho, že ke svačině bude nejen kakao, ale také výtečný koláč. Jahody, třešně, višně, švestky, maliny, rybíz, hrušky...cokoliv, co se urodilo, to se také upeklo. Babičky prostě věděly, jak na nás. Pojďme si nostalgicky zavzpomínat a takovou klasickou bublaninu si společně upéci. My si jí ale ještě vylepšíme, přidáme zásadní složku, kterou bude tvaroh a díky němu bude koláč o to více vláčnější.

Na menší plech potřebujete:

  • 100 g másla
  • 80 g cukru
  • 2 vejce
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 180 g dětské krupice
  • asi 5 lžic mléka
  • citrónová kůra
  • tuk na plech
  • 500 g ovoce (višně, rybíz, meruňky, švestky, hrušky - podle sezóny)

Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Pak přidáme tvaroh a krupici, kterou jsme předem zvlhčili mlékem. Přistrouháme trochu citrónové kůry a nakonec lehce vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků.

Plech vymažeme tukem, těsto na něj rozprostřeme a poklademe ovocem. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě asi půl hodiny.

Prochladlou bublaninu krájíme na čtverce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip