Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Sýrové fondue z goudy

Sýrové fondue z goudy

16.10.2019 - AndreaP.

Nevíte, jak správně fondue připravit? Přečtete si náš článek Abeceda fondue, aneb tajemství taveného pokrmu. A my se přesuneme rovnou k prvnímu receptu z naší fondue série.

Potřebujeme:

  • 400 g čerstvé goudy
  • 150 g starší goudy
  • 250 ml bílého vína uvedeme
  • 1 lžíce škrobu
  • lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce šlehačky
  • 2 lžíce borovičky
  • strouhaný muškátový oříšek

400 g čerstvé goudy a 150 g starší goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml bílého vína uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpuštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka.

1 lžíci škrobu smícháme s 1 lžící citronové šťávy a 4 lžícemi šlehačky, vmícháme do omáčky a přidáme 2 lžíce borovičky a ochutíme strouhaným muškátovým oříškem.

Fondue udržujeme horké na ohřívači.

Přílohy: bílý chléb, holandské suchary, rajčatový salát

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip