Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Fazole pečené s bůčkem - geniální kombinace chuti

Fazole pečené s bůčkem - geniální kombinace chuti

14.10.2019 - AndreaP.

V podzimních a následně také zimních měsících potřebuje náš organismus hlavně zahřát. K tomu je ideální pečené maso. V tomto případě můžeme klidně použít bůček, který patří mezi levnější kousky, což v tomto případě je spíše výhoda. A fazole, na kterých se tentokrát bůček bude péct, jsou nejen plné živin prospěšných pro náš organismus, ale jsou také geniálním doplněním chutí tohoto receptu.  Tučné maso báječně ochutí fazole, protože to nejlepší z pečeného masa nezůstane  na pekáči, ale šťáva neopakovatelné chuti se vsákne do fazolí.

Potřebujeme :

  • 150 g fazolí
  • 150 g uzeného bůčku
  • 100 g celeru
  • 1 paprika
  • 3 hrníčky vývaru
  • 1 kysaná smetana
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř

 

Oprané fazole namočíme přes noc do studené vody.

Bůček, oloupaný celer a papriku bez jádřinců nakrájíme na kostky.

Do ohnivzdorné zapékací mísy dáme fazole, bůček a zeleninu, pepř, sůl, hořčici a zalijeme vývarem. Přiklopíme vrchním dílem mísy a dáme zapéct do trouby.

Když fazole změknou, přilijeme kysanou smetanu a prohřejeme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip