Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Hovězí guláš s houbami na váš podzimní stůl

Hovězí guláš s houbami na váš podzimní stůl

11.10.2019 - AndreaP.

Guláš, tak to je klasika, která nikdy nezklame a vždy na stole zaručeně potěší. Je to vlastně i první jídlo, které nás většinou napadne, když víme, že budeme vařit pro větší skupinu lidí. A protože receptů na guláš není nikdy dost, jeden si dneska také ukážeme. A bude to lahůdka v podobně vydaného hovězího guláše s houbami.

Potřebujeme :

  • 600 g předního hovězího
  • 225 g malých cibulek
  • 3 dl hovězího vývaru
  • 1,5 dl červeného vína
  • 1 pomeranč
  • 25 g sušených hřibů nebo jiných hub
  • 225 g rajčat
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 4 lžíce sekaného čerstvého oregana
  • 1 lžíce cukru
  • vařená rýže nebo brambory jako příloha

Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte oloupané, rozpůlené cibulky a smažte 5 minut dozlatova. Děrovanou lžící je vyjměte a udržujte teplé.

Do pánve přidejte hovězí maso pokrájené na kostky a za neustálého míchání osmahěnte 5 minut, dokud nezhnědne.

Do pánve dejte zpět cibule a přidejte vývar, víno, oregano a cukr. Vše dobře promíchejte a směs přemístěte do zapékací mísy.

Oloupejte pomeranč a kůru pokrájejte na pruhy. Dužinu pokrájejte na plátky. Kůru i dužinu přidejte do zapékací mísy a pečte 1 a 1/4 hodiny v předehřáté troubě při 180 stupních Celsia.

Sušené hřiby nechte nabobtnat 30 minut v misce se 4 lžícemi vody.

Spařte, oloupejte a rozkrojte na půlky rajčata.

Rajčata, hřiby a vodu, ve které byly hřiby namočené přidejte do zapékací mísy. Vařte ještě 20 minut, aby maso změklo a šťáva zhoustla.

Podávejte s vařenou rýží, bramborami či těstovinami.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip