Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Zvěřinové hody, aneb kančí kýta se šípkovou omáčkou

Zvěřinové hody, aneb kančí kýta se šípkovou omáčkou

2.10.2019 - AndreaP.

Jaké je tajemství babiččiny kuchyně jsme si pověděli v minulém článku. A dnes si ze šípků připravíme také lahodný pokrm. Protože podzim, to je také období zvěřiny.

Potřebujeme:

  • špalíček kančí kýty bez kosti
  • 1 cibule
  • 1 malý celer
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce kečupu
  • 3 lžíce sušených šípků
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 hrnek kysané smetany
  • 1/2 citronu
  • 1 plátek slaniny
  • 2 hrnky vývaru
  • kuličky pepře
  • nového koření a jalovce
  • 3 bobkové listy
  • celá skořice
  • sůl

Odblaněnou kančí kýtu prošpikujeme proužky slaniny a osolíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme kečup, koření a sušené šípky. Krátce osmahneme a do zeleninové směsi vložíme maso. Mírně podléváme a dusíme pod pokličkou.

Když je maso měkké, vyjmeme ho ze šťávy a necháme vychladnout. Studené maso nakrájíme na plátky.

Mezitím základ omáčky vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme 2 hrnky vývaru. Důkladně povaříme. Nakonec přidáme smetanu a ještě prohřejeme. Hotovou omáčku rozmixujeme. Dochutíme šťávou z citronu.

Příloha knedlík.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip