Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Sladké malpury v jogurtové omáčce plné ovoce

Sladké malpury v jogurtové omáčce plné ovoce

25.9.2019 - AndreaP.

Tajuplný název tohoto receptu je na první pohled nicneříkající, napovím tedy, že se jedná o indický dezert. Představte si malé smažené koblížky v omáčce z jogurtu a ovoce. Tak přesně toto jsou malpury. Lahodný dezert, který nejen skvěle vypadá, ale i chutná.

Potřebujeme :

  • 3 dl hladké mouky
  • 1,5 dl moučkového cukru
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • 1 l bílého jogurtu
  • 200 g ovoce - jahody, borůvky...libovolné dle chuti a dostupnosti
  • 1 dl cukru
  • olej

 

Mouku, práškový cukr, prášek do pečiva a polovinu jogurtu smíchejte v husté těsto (nesmí stékat ze lžíce), z tohoto těsta budete následně odkrajovat noky - koblížky.

V hlubší pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozehřejte hlubokou vrstvu ghí nebo oleje a lžící do něj vkládejte noky. Vždy dávejte jen množství pokrývající dno kastrolu, aby se noky vzájemně nedotýkaly. Na středním plameni smažte, často obracejte, dokud nebudou noky zlatohnědé a nebudou vydávat dutý zvuk na poklep. Vyndejte a nechte okapat.

Mezitím promíchejte zbytek jogurtu, rozmačkané ovoce a cukr.

Okapané noky buď přímo vložte do sladké jogrutové omáčky, případně touto omáčkou je na talíři přelijte a nechte nasáknout (doporučuje se alespoň 5-10 minut). Poté podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip