Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová krkovička s jablky

Vepřová krkovička s jablky

23.9.2019 - AndreaP.

Vepřové maso má bledě růžovou barvu. Svalovina je prorostlá tukem, a proto má například proti hovězímu masu vyšší obsah tuku a rovněž vyšší energetickou hodnotu. Vepřové maso je hůře stravitelné.

Potřebujeme :

  • 600 g vepřové krkovičky
  • 1/2 lžíce koření gyros
  • 2 větší jablka
  • 1 malý pórek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl

Maso omyjte, osušte a naklepejte. Každý plátek potřete z obou stran kořením a solí.

Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na silnější kolečka. Pórek očistěte a nakrájejte také na kolečka.

Čtyři kusy alobalu 20x20 cm potřete lžící olivového oleje, na něj rozložte kolečka jablek a na ně plátky masa, které posypte pórkem. Vše zakapejte zbylým olejem a pevně zabalte do alobalu. Grilujte asi 30 minut a podávejte s chlebem nebo dušenou rýží.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip