Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Grilované podzimní ovoce s vanilkovou omáčkou

Grilované podzimní ovoce s vanilkovou omáčkou

23.9.2019 - AndreaP.

Jablka a hrušky mi už od nepaměti tak nějak symbolizují podzim. Pochopitelně jsou k dostání i v letních měsících, nicméně tam bych si je dala spíše s ledovou zmrzlinou. Nyní se už ale dny ochlazují, a tak zmrzlinu vyměníne za lahodnou vanilkovou omáčku.

Potřebujeme :

  • 4 menší tvrdší hrušky
  • 4 menší a tvrdší jablka
  • 80 g rybízové marmelády
  • 1 lžička slivovice
  • 2 lžičky rozsekaných mandlí
  • meduňkové lístky na ozdobu

Vanilková omáčka:

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 370 ml mléka

Hrušky a jablka omyjeme, osušíme a podélně jim odřízeneme vrchní část se stopkou, kterou odložíme.Dužninu s jaderníkem opatrně vypíchneme nebo vydlabeme.

Ovocnou dutinu plníme po lžičkách rybízovou marmeládou promíchanou se slivovicí a mandlemi. Vršky zakryjeme skrojenými částmi a ovoce grilujeme, dokud slupka nezíská zlatavou barvu.

Podáváme teplé s vanilkovou omáčkou.

Vanilková omáčka: v misce vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Mléko zahřejeme téměř k bodu varu a za stálého míchání k němu vléváme vaječnou směs. Při nízké teplotě mícháme 5 minut, až směs částečně zhoustne, ale nevaříme! Krém mícháme do vychlazení, aby na něm nevznikl škraloup.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip