Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Pečený květák

Pečený květák

5.8.2019 - AndreaP.

V našich končinách je velmi oblíbeným jídlem smažený květák v trojobalu s bramborem a tatarkou. Květák nebo také karfiol si ale jistě zaslouží i jemnější úpravu, která by nechala více vyniknout chuti této košťálové zeleniny, vyšlechtěné z divoké brukve zelné. Ve staročeských kuchařkách objevíte recepty, podle nichž se vařený květák podával přelitý máslem a posypaný strouhankou nebo sýrem. Vraťme se do dob našich babiček a upečme si květák trochu netradičně v celku!

Počet porcí: 2

Doba přípravy: 3

Obtížnost: 1

Ingredience:

  • 1 květák
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

TIP! Náš pan karfiol je jedním z vítězů soutěže Regionální potravina 2017 v Ústeckém kraji. Na své rodinné farmě ho po generace pěstuje zkušený zemědělec Petr Tůma.

 

Květák nechte krátce povařit.

Smíchejte jogurt, hořčici, sušený česnek a vše osolte a opepřete.

Uvařený květák potřete směsí a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip