Babinet.cz  /  Recepty  /  Grilujeme  /  Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

Lehké krůtí špízy s paprikovým dipem

4.8.2019 - AndreaP.

Pokud máte rádi opékané nebo grilované maso společně se zeleninou a baví vás jednoduché rychlé recepty, špíz určitě patří mezi vaše oblíbené letní úpravy pokrmů. A nejen vaše maso „na tyčce“ se opéká všude na světě a známé je nejen jako špíz
(z německého slova Spieß), ale také jako ražniči nebo šašlik. Sáhněte po oblíbené flákotě, přidejte cibuli a další zeleninu dle svého výběru a nechte si chutnat. A kdyby vás klasická „masová jehla“ omrzela, můžete zkusit vegetariánskou verzi se zeleninou, sýrem nebo ovocem.

Počet porcí: 4

Doba přípravy: 45 minut

Obtížnost: 1


Ingredience:

  • 500 g krůtích prsních řízků
  • 200 g cherry rajčátek
  • 2 velké cibule
  • 300 g slaniny nebo špeku
  • hrst hladkolisté petržele
  • olivový olej
  • sůl, čerstvě mletý pepř

Ingredience na dip:

  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

TIP! Na špízy jsme použili krůtí řízky z velkoobchodu Zelenka s. r. o., které mají označení Klasa.

Slaninu nakrájejte na širší plátky, cibuli rozkrájejte na čtvrtiny a rozdělte na jednotlivé plátky.

Na kostičky nakrájejte krůtí maso, osolte ho a opepřete.

Na špejle napíchejte nakrájené ingredience a rajčata dle chuti.

Špízy zakápněte olivovým olejem a dejte do trouby na cca 35 minut na 170 °C nebo na rozpálený gril.

Mezitím smíchejte všechny ingredience potřebné na dip, který osolte a opepřete.

Špízy podávejte s dipem a posypané čerstvě nasekanou petrželí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz