Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Čalamáda z červené řepy

Čalamáda z červené řepy

14.7.2019 - AndreaP.

Léto je obdobím plným zeleniny a ovoce, které pokud máme vlastní zahrádku většinou nestačíme běžným způsobem spotřebovávat, a tak přichází na řadu jejich postupné zpracování a uskladnění na zimu. Zavařování si pamatuju z domu, a to kam jen má paměť dosáhne. Mí rodiče zavařovali téměř vše. Já sice remcala, jelikož jsem měla jiné plány přes prázdniny, než vymývat sklenice, třídit zeleninu a čistit ovoce, ale jak jsem byla ráda v zimě, když se na stole objevil tu kompot, tu džem, tu okurky, přesnídávka či čalamáda. A zrovna tu si dnes připravíme.

Potřebujeme :

  • 2,5 kg uvařené červené řepy
  • 1 kg zelí
  • 1 kg paprik nakrájených na proužky
  • 500 g cibule nakrájené na půlměsíčky
  • 1/2 l oleje
  • 1/2 l octa
  • 250 g cukru
  • 1 sáček Deka

 

Veškerou zeleninu smícháme v míse s olejem, octem, cukrem a jedním sáčkem Deka. Necháme do druhého dne odležet a plníme do řádně vymytých sklenic.

Zavařujeme při teplotě 85°C asi 15 minut.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip