Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

Meruňkový džem s mandlemi a skořicí

10.7.2019 - AndreaP.

Plody meruňky dozrávají většinou uprostřed léta. Konzumují se buď v čerstvém stavu, zavařené či v podobě džemu nebo marmelády, jež jsou velmi oblíbená pro kyselosladkou chuť a příjemnou vůni, oblíbené jsou i sušené meruňky. Dobře vyzrálé až přezrálé plody se sbírají na kvas, z nějž se destiluje alkoholický nápoj – meruňkovice.

Jednotlivé plody různých odrůd mají hmotnost 40 - 90 gramů.

A právě recept na meruňkový džem vám teď přinášíme.

Co potřebujete:

  • 1 kg meruněk
  • skořicový cukr Labeta
  • pokrájené loupané mandle dle chuti
  • želírovací cukr 2:1 Labeta.

Meruňky očistíme, vypeckujeme a rozemeleme nebo rozmixujeme. Přidáme skořicový cukr, pokrájené mandle, Želírovací cukr 2:1 Labeta a vše důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme směs k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip