Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Rebarborový dezert s příchutí višní

Rebarborový dezert s příchutí višní

10.7.2019 - AndreaP.

U rebarbory se konzumují pouze řapíky listů, a to tepelně zpracované, nikdy syrové. Připravují se z nich mimo jiné moučníky s tvarohem, náplně do knedlíků, ovocné polévky, kompoty, zavařeniny a koláče. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví.

Na dnešní dezert potřebujeme :

  • 400 ml teplého mléka
  • 3 vejce
  • 3 lžíce mletého cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2-3 lžíce rozpuštěného másla
  • 450 g rebarbory nakrájené na kousky a naložené ve višňovém likéru a cukru na nejméně hodinu
  • 2 lžíce višňového likéru
  • 2 lžíce cukru

Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia. Všechni ingredience smíchejte a rozšlehejte dohromady.

Naloženou rebarboru dejte do máslem vymazané ohnivzdorné mísy o rozměrech asi 30x23 cm, a polijte ji těstem.

Pečte 30 až 35 minut. Upečenou rebarboru vyjměte z trouby, posypte mletým cukrem a ihned podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip