Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Sezóna ovoce je zde, kandované ovoce je správná volba

Sezóna ovoce je zde, kandované ovoce je správná volba

18.6.2019 - AndreaP.

Doba dozrávání ovoce je tady a my vám přinášíme návod, jak si udělat domácí kandované ovoce.

ovoce vhodné ke kandování:

  • třešně
  • višně
  • ananas
  • meruňky
  • citronová, pomerančová nebo grapefruitová kůra

Dále budeme potřebovat:

  • cukr
  • med
  • voda

Budete potřebovat cukr, med, pánev s tlustým dnem, čerstvé ovoce a zavařovací teploměr. Ovoce nakrájejte na malé kousky, z kůry pomeranče, citronu nebo grapefruitu nožem odstraňte bílý povlak a nakrájejte ji také na malé kousky. V pánvi smíchejte 1 šálek cukru, 1 šálek medu a 1 a 1/2 šálku vody. Vařte na středním plameni za častého míchání, dokud směs nedosáhne 110 stupňů Celsia (235 stupňů F). Pak do směsi vhoďte hrst ovoce. Vařte na mírném plameni 20 až 30 minut až je ovoce či kůra průhledné. Ovoce vyjměte, nechte okapat a uvedeným způsobem uvařte i ostatní ovoce. Uvařené ovoce nechte oschnout a skladujte v uzavřene nádobě.

Pokud máte možnost, můžete vyrobit kandované ovoce v sušičce tak, že kousky položíte na pláty do sušičky a sušíte na 50 stupňů Ceslia (120 stupňů F) po dobu 12-18 hodin, až se ovoce nebude lepit.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip