Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Rýnské kapří kroketky

Rýnské kapří kroketky

26.5.2019 - AndreaP.

Kapr je chován jako významná hospodářská ryba. Jeho neocenitelnou vlastností je rychlý růst a kvalitní maso (nevýhodou pak je velké množství malých pružných kostí).Ryby jako takové jsou důležitou součástí jídelníčku, a proto úvodem připomeňme šikovné rady pro rybí kuchyni. A nyní se už přeneseme k samotnému receptu.

Na dnešní recept potřebujeme :

  • 1/2 kg kapra
  • 150 g másla
  • 3 žloutky
  • 150 g rohlíků
  • mléko
  • cibule
  • pepř
  • muškátový květ
  • sůl
  • mandle
  • olej

 

Staženého, vykostěného kapra umeleme, přidáme máslo, žloutky, v mléce namočené a vymačkané rohlíky, lžíci osmažené cibulky, pepř, muškátový květ a sůl. Ze směsi tvoříme malé válečky, obalujeme je v rozšlehaném vejci a mletých mandlích a smažíme na oleji. Lze také použít štiku nebo candáta.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip